Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk 37°
- 150 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 13 dl vetemjöl cirka
Fyllning:
125 g smör rumsvarmt
2,5 dl florsocker
1,5 msk kanel
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Rör ihop smör, florsocker och kanel.
Stjälp upp degen i en långpanna, 40×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Gör små hål med mjölad tumme jämnt över degen, 5×6 hål. Fördela fyllningen i hålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda strax under mitten i ca 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.