Bullpanna

Smakar som kanelbullar men är enklare att göra.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk 37°
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl cirka

Fyllning:

125 g smör rumsvarmt
2,5 dl florsocker
1,5 msk kanel

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Klicka i smöret och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Fyllning: Rör ihop smör, florsocker och kanel.

3

Stjälp upp degen i en långpanna, 40×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Gör små hål med mjölad tumme jämnt över degen, 5×6 hål. Fördela fyllningen i hålen. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4

Pensla degen med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda strax under mitten i ca 25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top