Chokladrutor med nötter

Du behöver 150 g smör rumsvarmt 2,25 dl strösocker 1,5 st ägg 1 tsk bakpulver 4 msk kakao 2 dl vetemjöl 1,5 dl hasselnötskärnor Ugn:...

Du behöver

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2,25 dl strösocker
  • 1,5 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl hasselnötskärnor

Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt ägg, bakpulver och kakao och vispa smeten slät. Blanda i mjölet på låg hastighet.

2

Smörj ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred ut smeten på pappret. Den ska vara tunn. Hacka nötterna grovt och strö över smeten. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

3

Låt kakan svalna ett par minuter innan den skärs i rutor.


Kommentar:
Tips!
För att dela ett ägg: vispa upp ägget lätt i en skål och mät upp hälften.

Scroll to Top