Favoriter

Du behöver 200 g smör rumsvarmt 4 dl strösocker 4 st ägg 6 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 dl mjölk Fyllning: 200 g smör...

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl mjölk

Fyllning:

200 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl marsankräm kallrörd

Garnering:

300 g mandelmassa
kakao

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med mjölken.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt, gärna med elvisp. Blanda i marsankrämen. Bred fyllningen över kakan.

4

Riv mandelmassan över hela kakan och sikta över kakao. Skär i bitar.

Scroll to Top