Du behöver
- 200 g smör rumsvarmt
- 4 dl strösocker
- 4 st ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 dl mjölk
Fyllning:
200 g smör rumsvarmt
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 dl marsankräm kallrörd
Garnering:
300 g mandelmassa
kakao
Ugn: 200°
Gör så här
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt, gärna med elvisp. Blanda i marsankrämen. Bred fyllningen över kakan.
Riv mandelmassan över hela kakan och sikta över kakao. Skär i bitar.