Godisbitar

En fantastiskt god kaka men så mäktig. Skär i små rutor och ta hellre fler om så önskas. Går utmärkt att frysa, tina den bara långsamt och inte i mikro för då smälter den.

Du behöver

Botten:

250 g smör
250 g mörk choklad
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 st ägg
6 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
200 g mjölkchoklad

Topping:

100 g minimarshmallows
2 st karamelliserad mjölk burkar

Tryffel:

3 dl vispgrädde
250 g mjölkchoklad
250 g mörk choklad

Garnera med:

hallon
minimarshmallows

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smör och chokladen i bitar över vattenbad. Häll över i en stor skål och rör i socker och vaniljsocker. Blanda i äggen. Sikta i mjöl och kakao.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hackad mjölkchoklad och grädda strax under mitten i 20 minuter.

3

Ta ut plåten och strö över minimarshmallows. Ställ in plåten i ugnen i ca 5 minuter tills marshmallowsen börjar smälta.

4

Klicka den karamelliserade mjölken över kakan och bred försiktigt ut den. Låt kakan kallna.

5

Tryffel: Koka upp grädden. Ta den av värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält. Bred tryffeln över kakan och låt den stelna. Skär i små rutor och lägg ett hallon eller en minimarshmallow ovanpå.

Scroll to Top