Kanelrutor

För alla er som tycker om kanel. En snabbakad kaka med mycket smak.

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 4,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 msk kanel
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk

Garnering:

Vispad grädde
jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och smör till en smuldeg. Ta 3 dl av smuldegen och lägg i en egen skål.

2

Hacka mandeln grovt och blanda ner i de 3 dl av degen tillsammans med kanel.

3

Blanda resten av smuldegen med ägg och mjölk. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över kanelsmuldegen. Grädda strax under mitten i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera eventuellt med grädde och jordgubbar.

Scroll to Top