Du behöver
- 7 dl vetemjöl
- 4,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 150 g smör
- 1,5 dl sötmandel
- 1 msk kanel
- 2 st ägg
- 3 dl mjölk
Garnering:
Vispad grädde
jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och smör till en smuldeg. Ta 3 dl av smuldegen och lägg i en egen skål.
2
Hacka mandeln grovt och blanda ner i de 3 dl av degen tillsammans med kanel.
3
Blanda resten av smuldegen med ägg och mjölk. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över kanelsmuldegen. Grädda strax under mitten i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera eventuellt med grädde och jordgubbar.