Du behöver
- 300 g hasselnötskärnor
- 375 g smör
- 4 dl strösocker
- 6 st ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
75 g smör
0.5 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
0.75 dl kaffe kokt bryggt
Garnering:
kokoschips
Ugn: 175°
Gör så här
Mal hasselnötterna, går bra i matberedare. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Mal hasselnötterna, går bra i matberedare. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda malda nötter med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda strax under mitten i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält smöret. Blanda i kakao, vaniljsocker, florsocker och kaffe. Rör om till en slät glasyr. Bred den över kakan och strö över kokoschips. Låt glasyren stelna och skär i rutor.