Du behöver
- 600 g fläskfilé
- olivolja
Marinad 1:
2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 dl vatten
1 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
2 tsk torkad timjan
Marinad 2:
1 st röd chilifrukt
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk kinesisk soja
1,5 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Garnera med:
rostade cocktailtomater
timjankvistar
Ugn: 150°
Gör så här
Blanda vitlök, vatten, vin, olja och timjan till marinad 1. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Marinera några timmar i kylen, men helst över natten. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet. Släng marinaden.
Bryn köttet i olivolja. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Efterstek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader, 25–30 minuter.
Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlöken. Blanda chilin, vitlöken, soja, balsamvinäger, olja, persilja till marinad 2. Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Vänd köttet några gånger under tiden.
Skär upp köttet i tunna skivor vid servering och lägg på ett fat. Ringla över marinad 2. Krydda med salt och peppar. Lägg kvistar med rostade cocktailtomater på fatet och garnera med timjan.
Tips! Rostade cocktailtomater: Klipp kvisten så 2-3 tomater sitter på varje del. Lägg tomaterna i en form med bakplåtspapper. Nagga dem lite i skalet. Ringla 2-3 msk olivolja över och salta och peppra. Eventuellt 1 krm socker för att förstärka smaken. Lägg på 1-2 timjanskvistar. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 minuter i 225°.