Dubbelmarinerad fläskfilé

En väldigt praktisk bufférätt, och receptet går bra att dubbla. Servera fläskfilén med den krämiga basilikapotatisen och rostade cocktailtomater.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • olivolja

Marinad 1:

2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 dl vatten
1 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
2 tsk torkad timjan

Marinad 2:

1 st röd chilifrukt
1 st vitlöksklyfta
1,5 msk kinesisk soja
1,5 msk balsamvinäger
0,75 dl olivolja
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Garnera med:

rostade cocktailtomater
timjankvistar

Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda vitlök, vatten, vin, olja och timjan till marinad 1. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Marinera några timmar i kylen, men helst över natten. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet. Släng marinaden.

2

Bryn köttet i olivolja. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Efterstek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader, 25–30 minuter.

3

Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlöken. Blanda chilin, vitlöken, soja, balsamvinäger, olja, persilja till marinad 2. Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Vänd köttet några gånger under tiden.

4

Skär upp köttet i tunna skivor vid servering och lägg på ett fat. Ringla över marinad 2. Krydda med salt och peppar. Lägg kvistar med rostade cocktailtomater på fatet och garnera med timjan.


Kommentar:
Tips! Rostade cocktailtomater: Klipp kvisten så 2-3 tomater sitter på varje del. Lägg tomaterna i en form med bakplåtspapper. Nagga dem lite i skalet. Ringla 2-3 msk olivolja över och salta och peppra. Eventuellt 1 krm socker för att förstärka smaken. Lägg på 1-2 timjanskvistar. Rosta i nedre delen av ugnen ca 15 minuter i 225°.

Scroll to Top