Du behöver
- 3 dl harsyra
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 6 st äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk glykossirap
- 1 st gelatinblad
Gör så här
1
Skölj harsyran väl och låt den rinna av. Koka upp grädde och mjölk.
2
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Häll i den varma gräddmjölken under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills det börjar tjockna. Rör i glykossirap.
3
Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp det och rör ner i smeten. Låt den svalna. Tillsätt harsyran och mixa smeten. Häll i en avlång form och frys in i minst 6 timmar.
Servera gärna med hallon till eller en chokladsås.