Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g kirskål
1 st gul lök
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl mjölk
1 dl riven ost
timjan
peppar
100 g fetaost
Ugn: 200°
Gör så här
Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga bottnen och förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Förväll i kokande vatten och låt den rinna av väl. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tillsammans med pressad vitlök. Lägg i kirskålen. Lägg blandningen i pajskalet.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen. Smula fetaosten över och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med tomater.
Ät upp din kirskål istället för att lägga den i komposten.