Kirskålspaj

Ät upp din kirskål istället för att lägga den i komposten.

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g kirskål
1 st gul lök
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor

Äggstanning:

3 st ägg
3 dl mjölk
1 dl riven ost
timjan
peppar
100 g fetaost

Ugn: 200°

Gör så här

1

Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga bottnen och förgrädda i 10 minuter.

2

Fyllning: Rensa kirskålen så stjälkarna kommer bort. Förväll i kokande vatten och låt den rinna av väl. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tillsammans med pressad vitlök. Lägg i kirskålen. Lägg blandningen i pajskalet.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, riven ost, timjan och peppar och häll i formen. Smula fetaosten över och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med tomater.


Kommentar:
Ät upp din kirskål istället för att lägga den i komposten.

Scroll to Top