12 stycken
Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 stora ägg, 65 gram
Fyllning:
75 g smör
1 ägg
150 g mandelmassa
2 ½ dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft
Garnering:
3 dl vispgrädde
jordgubbar
flagga
Ugn 175°
Gör så här
Riv mandelmassan på rivjärn. Rör ihop mandelmassa och smör med elvisp. Vispa i äggen ett i taget och vispa till en jämn smet.
Smörj 12 formar i ett muffinsbleck väl och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och ta sedan upp kakorna ur formarna och låt kallna.
Fyllning: Smält smöret till fyllningen. Låt det svalna något. Rör i ägg, riven mandelmassa, florsocker och apelsinsaft. Blanda om till en jämn smet och låt den kallna i kylskåp.
Bred mandelfyllning på kakorna. Vispa grädden och spritsa ovanpå kakorna. Garnera med delade jordgubbar och flagga.