Jordgubbscheesecake

Till den här kakan behöver du inte använda ugnen!

Du behöver

  • 2 st paket oreokex
  • 75 g smör

Fyllning:

2 st ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
200 g jordgubbar
1,5 dl vispgrädde

Garnera med:

jordgubbar
fläderblommor

Gör så här

1

Mixa kexen till smulor i matberedare. Smält smöret och rör i. Tryck ut till en botten i en form, 25×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen under tiden fyllningen görs.

2

Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost till en smet. Vispa grädden. Skölj, rensa och mixa jordgubbarna grovt. Vispa äggvitorna till hårt skum.

3

Vänd ner jordgubbarna i ostsmeten. Rör i grädden och vänd sist ner äggvitorna. Häll smeten över kexbottnen och låt stå i frysen i minst 5 timmar. Ta fram en stund innan servering och skär i rutor. Garnera med jordgubbar och fläderblommor.


Kommentar:
Till den här kakan behöver du inte använda ugnen!

Scroll to Top