Du behöver
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 st ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 st apelsin skal och saft
Topping:
2 dl crème fraîche
3 st ägg
1 dl strösocker
100 g jordgubbar
Servera med:
vispgrädde eller glass
Ugn 200°
Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt ägget. Rör i mjöl, potatismjöl, bakpulver, apelsinskal- och saft. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med baksidan av en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter.
Topping: Blanda samman crème fraiche, ägg och socker. Häll fyllningen försiktigt över kakan och lägg på skivade jordgubbar. Baka klart i ca 40 minuter. Servera kakan ljummen med grädde eller glass.