Jordgubbskaka

Du behöver 150 g smör 1,5 dl strösocker 1 st ägg 1,5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1,5 tsk bakpulver 1 st apelsin skal och...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin skal och saft

Topping:

2 dl crème fraîche
3 st ägg
1 dl strösocker
100 g jordgubbar

Servera med:

vispgrädde eller glass

Ugn 200°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Tillsätt ägget. Rör i mjöl, potatismjöl, bakpulver, apelsinskal- och saft. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med baksidan av en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i 12 minuter.

2

Topping: Blanda samman crème fraiche, ägg och socker. Häll fyllningen försiktigt över kakan och lägg på skivade jordgubbar. Baka klart i ca 40 minuter. Servera kakan ljummen med grädde eller glass.

Scroll to Top