Rabarbersill

Här sätter rabarbern både smak på lagen och färg på inläggningen.

Du behöver

  • 1 st burk inläggningssill 420 gram
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 dl hackad persilja

Lag:

35 cm rabarberstjälk
0,5 dl ättiksprit 12%
1,5 dl vatten
2 dl strösocker
5 st kryddnejlikor
5 st vitpepparkorn

Gör så här

1

Skär rabarbern i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg hälften i en kastrull med ättiksprit, vatten, socker, nejlikor och pepparkorn och koka upp. Koka i 5 minuter tills rabarbern börjar bli mosig. Låt lagen kallna.

2

Skölj sillen och låt den rinna av. Skala och skiva löken. Varva sill, lök, persilja och resten av rabarbern i en burk. Häll på den kalla lagen och låt inläggningen stå i kyl minst ett dygn innan servering.


Kommentar:
Här sätter rabarbern både smak på lagen och färg på inläggningen.

Scroll to Top