Brantevikssill

En riktig klassiker bland sillinläggningar. Det är riktigt att det inte ska vara någon vätska i burken. Inläggningen vätskar till sig i kylen.

Du behöver

  • 1 kg sillfiléer

Lag:

1 dl ättiksprit 12%
6 dl vatten
0,5 dl salt

Kryddning:

20 st vitpepparkorn
20 st svartpepparkorn
1 st gul lök
1 st rödlök
4 dl strösocker
2 tsk citronpeppar
2 st lagerblad
1 dl dill grovt hackad

Gör så här

1

Dra skinnet av varje sillfilé så den delas i två smala filéer. Rör ihop ättiksprit, vatten och salt och lägg i sillfiléerna. Låt dra i kyl i ett dygn.

2

Kryddning: Krossa pepparkornen. Skala och hacka lökarna. Smula lagerbladen. Blanda peppar, lök, socker, citronpeppar, lagerblad och dill.

3

Ta upp sillfiléerna och låt rinna av väl. Varva sillen och kryddblandningen i en stor burk. Det ska inte vara någon vätska. Låt stå i minst ett dygn i kylskåp innan servering.


Kommentar:
En riktig klassiker bland sillinläggningar. Det är riktigt att det inte ska vara någon vätska i burken. Inläggningen vätskar till sig i kylen.

Scroll to Top