Färskpotatissallad med prästost och sill

Sill och färskpotatis är smaker man alltid längtar efter. Den här potatissalladen är en bra lunchrätt, men fungerar lika bra som förrätt. Knäckebröd, ett glas öl och kanske en snaps passar utmärkt till.

Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 1 st fänkålsstånd ett litet
  • 1 st rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • 1 st burk hela matjesfiléer
  • 75 g lagrad prästost
  • 1 dl hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill

Dressing:

2 dl gräddfil
50 g löjrom
flingsalt
nymald vitpeppar

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i små bitar.

2

Halvera fänkålen och skär bort rotstocken. Skala löken. Skiva fänkål och lök tunt. Blanda fänkål, lök, olja, salt och peppar. Rör om någon minut så grönsakerna mjuknar. 

3

Låt sillen rinna av och skär i tunna skivor. Skär osten i tunna stavar.

4

Vänd ner potatis, sill, ost och örter i grönsaksblandningen.

5

Dressing: Blanda ingredienserna. Toppa salladen med en klick dressing.


Kommentar:
Sill och färskpotatis är smaker man alltid längtar efter. Den här potatissalladen är en bra lunchrätt, men fungerar lika bra som förrätt. Knäckebröd, ett glas öl och kanske en snaps passar utmärkt till.

Scroll to Top