Små tomatpajer

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: 2 dl riven ost 1 st rödlök 1 st vitlöksklyfta 1...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 dl riven ost
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör
16 st babyplommontomater

Äggstanning:

2 st ägg
1 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
salt och peppar
1.5 tsk oregano

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Kavla ut degen och ta ut mått som är något större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck ut den lätt.

2

Fyllning: Strö riven ost i formarna. Skala och hacka lök och vitlök och fräs det mjukt i en stekpanna med smör. Fördela löken i formarna. Klyfta tomaterna och lägg dem ovanpå löken.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar, och häll i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top