Sparrisflarn

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 2 st gula lökar 2 msk smör salt och peppar 250 g grön sparris 150 g ricotta färskost...

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris
  • 150 g ricotta färskost
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 dl sötmandel

Garnera med:

basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en plåt. Låt smördegen ligga på pappret som den är rullad i. Vik in en kant runt om som är knappt 1 cm. Nagga degen.

2

Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk och utan att den får färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt svalna. Lägg löken på smördegen.

3

Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten, 2 minuter. Ta upp sparrisen och lägg den över löken.

4

Klicka på ricotta och strö över riven ost. Hacka mandlarna grovt och strö över. Grädda mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med basilika.

Scroll to Top