Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 2 st gula lökar
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
- 150 g ricotta färskost
- 1 dl riven ost
- 0.5 dl sötmandel
Garnera med:
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
Rulla ut smördegen på en plåt. Låt smördegen ligga på pappret som den är rullad i. Vik in en kant runt om som är knappt 1 cm. Nagga degen.
Skala, dela och skiva löken tunt och fräs den mjuk och utan att den får färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Låt svalna. Lägg löken på smördegen.
Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten, 2 minuter. Ta upp sparrisen och lägg den över löken.
Klicka på ricotta och strö över riven ost. Hacka mandlarna grovt och strö över. Grädda mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med basilika.