Du behöver
- 4 st laxfjärilar
- 1 msk rapsolja
- salt och peppar
Skagenröra:
500 g räkor med skal
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
0.5 dl hackad dill
salt och peppar
Garnera med:
4 tsk sikrom eller löjrom
dill
Servera med:
sparris grillad eller kokt
citronklyftor
kokt potatis
Gör så här
Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Grilla laxen i het grillpanna eller i halster över glödande kol,
ca 2 minuter per sida.
Skagenröra: Skala räkorna och lägg i en skål. Vispa crème fraichen hårt och blanda den med majonnäs och dill. Vänd ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Fördela skagenröran på laxen och garnera med 1 tesked rom och en dillvippa. Servera med grillad eller kokt sparris, citronklyfta och kokt potatis.