Haloumi med vattenmelon och tzatziki

Sallader är ett måste i sommarköket. Den här fräscha melonsalladen med haloumi och tzatziki är en utmärkt lunchrätt. Salladen passar också bra som tillbehör till grillat lamm och Merquezkorv.

Du behöver

  • 1 kg vattenmelon
  • 3 msk olivolja + olivolja till pensling
  • 0.5 st citron pressad saft
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1.5 dl svarta oliver
  • myntablad
  • rucola ett par nävar
  • 300 g haloumi

Tzatziki:

0.5 st gurka
flingsalt
2 dl grekisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
nymald peppar

Gör så här

1

Tzatziki: Skölj gurkan noga. Riv gurkan på rivjärnets grova sida. Lägg gurkan i en sil. Strö över lite salt, och låt dra en stund. Pressa ur all vätska. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.

2

Skiva melonen och lägg den på ett fat. Ringla över 3 msk olivolja och citronsaft. Salta och peppra.

3

Kärna ur och strimla chilin. Strö chili, oliver och myntablad över melonen. Toppa med rucola.

4

Skiva haloumin och pensla skivorna med olivolja. Grilla eller stek osten hastigt. Toppa salladen med den nystekta och varma osten.

Scroll to Top