Kristinas kladdkaka

Du behöver 200 g smör 4 st ägg 3.5 dl strösocker 1 dl kakao 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 0.5 tsk salt Fyllning: 1.5...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Fyllning:

1.5 dl jordnötssmör
jordgubbar

Garnera med:

vispgrädde
jordnötter
jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl, och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör och salt och vänd ihop till en smet.

2

Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Låt kakan svalna. Låt stå i kylen över natten.

3

Ta ut 10 rundlar med mått. Dela varje rundel i två bottnar.

4

Fyllning: Bred jordnötssmör på underdelen. Lägg på skivade jordgubbar. Lägg på resterande bottnar. Toppa med vispad grädde, jordnötter och jordgubbar.

Scroll to Top