Du behöver
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 3.5 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
Fyllning:
1.5 dl jordnötssmör
jordgubbar
Garnera med:
vispgrädde
jordnötter
jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda kakao, vaniljsocker och mjöl, och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör och salt och vänd ihop till en smet.
Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Låt kakan svalna. Låt stå i kylen över natten.
Ta ut 10 rundlar med mått. Dela varje rundel i två bottnar.
Fyllning: Bred jordnötssmör på underdelen. Lägg på skivade jordgubbar. Lägg på resterande bottnar. Toppa med vispad grädde, jordnötter och jordgubbar.