Mandelsmulpaj

Du behöver Smuldeg: 150 g smör 1 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 200 g mandelmassa 50 g mandelspån Fyllning: 500 g körsbär...

Du behöver

Smuldeg:

150 g smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g mandelmassa
50 g mandelspån

Fyllning:

500 g körsbär
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker

Servera med:

glass

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smuldeg: Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i socker, mjöl och bakpulver. Riv mandelmassan och blanda ner i kastrullen tillsammans med mandelspån.

2

Lägg ett lager smuldeg i botten på en pajform, 26 cm i diameter.

3

Fyllning: Blanda körsbär, potatismjöl och vaniljsocker, och lägg ovanpå.

4

Strö över resten av degen. Grädda tills pajen fått fin färg, ca 30 minuter. Servera med glass.

Scroll to Top