Nektarincobbler

Du behöver 100 g smör 1 dl strösocker 1.5 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 0.5 dl vispgrädde 1 st...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 st ägg

Fyllning:

4 st nektariner
2 msk smör
0.5 dl rörsocker

Servera med:

vaniljsås

Ugn: 175°

Gör så här

1

Fyllning: Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Klyfta nektarinerna och stek dem hastigt i en stekpanna med smör och rörsocker. Fördela nektarinerna i 6 ugnsfasta portionsformar.

2

Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet. Rör i grädde och ägg.

3

Klicka smeten över nektarinerna. Grädda tills pajerna fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med glass.


Kommentar:
Tips! Toppingen till en cobbler är en blandning av sockerkakssmet och smuldeg.

Scroll to Top