Du behöver
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
Fyllning:
4 st nektariner
2 msk smör
0.5 dl rörsocker
Servera med:
vaniljsås
Ugn: 175°
Gör så här
Fyllning: Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Klyfta nektarinerna och stek dem hastigt i en stekpanna med smör och rörsocker. Fördela nektarinerna i 6 ugnsfasta portionsformar.
Vispa samman rumsvarmt smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet. Rör i grädde och ägg.
Klicka smeten över nektarinerna. Grädda tills pajerna fått fin färg, ca 20 minuter. Servera med glass.
Tips! Toppingen till en cobbler är en blandning av sockerkakssmet och smuldeg.