Brytbröd

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 37° 0.5 tsk salt 1 msk ljus sirap 8 dl vetemjöl special 1 dl västerbottensost riven Pensling:...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37°
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 dl västerbottensost riven

Pensling:

vatten
pumpakärnor

Ugn: 175

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och arbeta in osten. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt jäsa övertäckt, 30 minuter.

3

Pensla brödet med vatten och strö på pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter.

Scroll to Top