Kantarellpaj

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 300 g kantareller 2 st gula lökar 2 msk smör salt...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

300 g kantareller
2 st gula lökar
2 msk smör
salt och peppar
1 dl riven ost

Äggstanning:

1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
3 st ägg

Garnera med:

kantareller
blåbär

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen,  30 minuter. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.

2

Fyllning: Ansa och stek svampen i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och låt den fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.

3

Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar, och häll i formen.  Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Garnera med stekta kantareller och blåbär.

Scroll to Top