Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
300 g kantareller
2 st gula lökar
2 msk smör
salt och peppar
1 dl riven ost
Äggstanning:
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
3 st ägg
Garnera med:
kantareller
blåbär
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen, 30 minuter. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Ansa och stek svampen i en stekpanna med smör. Skala, dela och skiva löken och låt den fräsa med svampen en stund. Salta och peppra. Lägg fräset i pajformen och strö över ost.
Äggstanning: Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar, och häll i formen. Grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter. Garnera med stekta kantareller och blåbär.