Köttbullar med citron och dill

Du behöver 0.5 st gul lök smör till stekning 0.75 dl ströbröd 0.5 dl vatten 0.5 dl vispgrädde 1 st ägg 500 g köttfärs salt...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • smör till stekning
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 500 g köttfärs
  • salt och peppar
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

1

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk utan att den får färg i en stekpanna med smör.

2

Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål, och låt det svälla i 5 minuter.

3

Blanda i stekt lök, ägg, färs, salt, peppar, citronskal och dill i ströbrödsblandningen, och blanda till en jämn smet. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

4

Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 10 minuter.

Scroll to Top