Du behöver
- 0.5 st gul lök
- smör till stekning
- 0.75 dl ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 500 g köttfärs
- salt och peppar
- 0.5 st citron rivet skal
- 2 msk hackad dill
Gör så här
1
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk utan att den får färg i en stekpanna med smör.
2
Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål, och låt det svälla i 5 minuter.
3
Blanda i stekt lök, ägg, färs, salt, peppar, citronskal och dill i ströbrödsblandningen, och blanda till en jämn smet. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
4
Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 10 minuter.