Skördefat

Du behöver 600 g rödbetor gärna olika sorter 300 g bönor gröna och gula 6 st färska lökar 6 st morötter 1 msk rapsolja 2...

Du behöver

  • 600 g rödbetor gärna olika sorter
  • 300 g bönor gröna och gula
  • 6 st färska lökar
  • 6 st morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st majskolvar
  • 50 g smör
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad persilja

Ugn: 225º

Gör så här

1

Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i halvor eller klyftor.

2

Ansa och koka bönorna i saltat vatten, ca 5 minuter. Spola dem kalla.

3

Tvätta eller skala lökarna och dela dem i halvor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skrubba morötterna och dela dem på mitten om de är stora. Lägg dem på plåten. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen tills de är klara, ca 15 minuter.

4

Koka majsen mjuk, ca 15 minuter. Dela den i bitar. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat.

5

Bryn smöret långsamt i en kastrull tills det får fin brun färg och häll det över grönsakerna. Salta, peppra och strö över persilja.

 

Scroll to Top