Potatisbullar med skinka och vitkålssallad

Du behöver 500 g mjölig potatis 1 dl mjölk 1 st ägg 1 msk vetemjöl salt och peppar 2 skiva rökt skinka 4 st marinerade...

Du behöver

  • 500 g mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 skiva rökt skinka
  • 4 st marinerade soltorkade tomater
  • ströbröd
  • 2 msk matfett
  • kallrökt lufttorkad skinka
  • vitkål
  • röda mangoldskott

Gör så här

1

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Pressa potatisen och blanda med mjölken till ett mos. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar.

2

Hacka skinka och soltorkade tomater och blanda ner i moset. Gör 6 bullar av moset. Platta till dem och vänd dem i ströbröd.

3

Stek potatisbullarna på svag värme på båda sidor i en stekpanna med matfett. Servera med skinka och strimlad vitkål blandad med mangoldskott.

Scroll to Top