Änglapaj

Detta recept kommer från tidningen Allt om mat från 1976 och görs varje sommar i min familj.

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 0.25 tsk salt
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger

Servera med:

3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
några vinbär

Ugn: 150°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Avsluta med vaniljsocker och vinäger under vispning.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj och mjöla formen väl. Klicka i marängen.  Grädda, 1 timme. Marängen pöser upp och spricker. Låt kallna.

3

Vispa grädden och lägg den på marängen. Lägg på bären och låt stå kallt i 1 timme innan servering.

Scroll to Top