Du behöver
- 1 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 4 st äggulor
- 3 dl blåbär
- 1 dl strösocker
Servera med:
bär t ex blåbär, hallon
Gör så här
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 minuter. Värm grädden i en kastrull utan att grädden kokar. Vispa socker och äggulor pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt den varma grädden under vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning till 80°.
Ta kastrullen från värmen och rör i gelatinbladet. Låt smeten svalna, gärna under omrörning i kallt vattenbad.
Rör ihop blåbär och socker tills sockret lösts upp, och blanda ner i glassmeten. Frys smeten i glassmaskin eller i skål. Fryser du in glassen i en skål rör i så fall om ett par gånger under infrysningen. Servera glassen med bär.