Blåbärsglass

Du behöver 1 st gelatinblad 4 dl vispgrädde 1 dl strösocker 4 st äggulor 3 dl blåbär 1 dl strösocker Servera med: bär t ex...

Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl strösocker

Servera med:

bär t ex blåbär, hallon

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 minuter. Värm grädden i en kastrull utan att grädden kokar. Vispa socker och äggulor pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt den varma grädden under vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm under omrörning till 80°.

2

Ta kastrullen från värmen och rör i gelatinbladet. Låt smeten svalna, gärna under omrörning i kallt vattenbad.

3

Rör ihop blåbär och socker tills sockret lösts upp, och blanda ner i glassmeten. Frys smeten i glassmaskin eller i skål. Fryser du in glassen i en skål rör i så fall om ett par gånger under infrysningen. Servera glassen med bär.

Scroll to Top