Körsbärspannacotta

Bjud på härligt len körsbärspannacotta toppad med körsbärskompott! Ljuvlig efterrätt med smak av sommaren.

4–6 portioner

Du behöver

Körsbärssaft:

100 g körsbär
2 msk strösocker
1 msk vatten

Pannacotta:

3 ½ dl vispgrädde
1 dl gelésocker
3 msk körsbärssaft, se ovan

Körsbärskompott:

200 g körsbär
½ dl strösocker
1 msk vatten

Gör så här

1

Körsbärssaft: Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Mosa sönder bären med en potatisstöt och koka ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil och spara saften.

2

Pannacotta: Blanda grädde, gelésocker och 3 msk körsbärssaft i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i 4 timmar.

3

Körsbärskompott: Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt. Låt kallna.

4

Vid servering: Toppa pannacottan med körsbärskompott.

Scroll to Top