4–6 portioner
Du behöver
Körsbärssaft:
100 g körsbär
2 msk strösocker
1 msk vatten
Pannacotta:
3 ½ dl vispgrädde
1 dl gelésocker
3 msk körsbärssaft, se ovan
Körsbärskompott:
200 g körsbär
½ dl strösocker
1 msk vatten
Gör så här
Körsbärssaft: Koka upp körsbär, socker och vatten i en kastrull. Mosa sönder bären med en potatisstöt och koka ett par minuter. Sila genom en finmaskig sil och spara saften.
Pannacotta: Blanda grädde, gelésocker och 3 msk körsbärssaft i en kastrull och koka upp under omrörning. Koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt för att stelna i 4 timmar.
Körsbärskompott: Kärna ur körsbären. Koka upp körsbär, socker och vatten och småkoka tills det börjar bli simmigt. Låt kallna.
Vid servering: Toppa pannacottan med körsbärskompott.