Korvpytt med vitkål och pepparrotsyoghurt

Lättlagad och prisvärd middag med korv, blomkål, morötter, tomat och vitkål. Servera med en pepparrotsyoghurt. Klockren vardagsmat!

4 portioner

Du behöver

  • 400 g smaksatt korv
  • 400 g vitkål
  • 300 g blomkål
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 tomater
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 msk persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär korvarna i  bitar som är ca 3 cm breda. Klyfta vitkålen. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och klyfta löken. Skala morötterna och dela dem på längden.

2

Blanda allt i en långpanna och ringla över olja. Salta och peppra. Lägg i korven och strö över timjan. Tillaga i ugnen, 15 minuter.

3

Dela tomaterna och lägg dem i formen och tillaga i ugnen i ytterligare 15 minuter.

4

Rör samman yoghurt, pepparrot och persilja. Smaka av med salt och peppar och servera till korvpytten.

Scroll to Top