2 burkar
Du behöver
- 2 kg grön och/eller gul squash
- 1 röd chilipeppar
- 4 dl ättiksprit, 12 %
- 6 dl vatten
- 1 msk salt
- 8 dl strösocker
- 1 tsk vitpepparkorn
- 1 msk gult senapsfrö
- 2 stjärnanis
Gör så här
1
Skala, dela, kärna ur squashen med en tesked. Skär squashen i 2 cm breda bitar. Kärna ur och skiva chilin tunt. Lägg squash och chili i en skål med ättiksprit, vatten och salt. Rör om och lägg en tallrik över som tyngd. Låt stå svalt, 1 dygn.
2
Sila ner spadet i en gryta. Tillsätt socker, pepparkorn, senapsfrö och stjärnanis, och koka upp. Tillsätt squash och chili och koka på svag värme, 5–10 minuter.
3
Häll över i varma rena glasburkar och förslut med lock. Låt svalna och förvara i kylen.