Du behöver
- 6 dl lingon
- 2 krm kanel eller ingefära
- 3 msk agavesirap
- 1 msk chiafrön
Ugn: 50°
Gör så här
1
Skölj och mixa lingonen med mixerstav i ett litermått och smaksätt med kanel och agavesirap. Tillsätt chiafrön, rör om och låt stå 30 minuter.
2
Bred ut lingonpurén jämnt på en plåt med bakplåtspapper, ca 3 mm tjockt. Torka med ugnsluckan på glänt i mitten av ugnen, 4–5 timmar, tills ytan är torr utan kladd. Men inte för länge så det blir torrt och sprött.
3
Låt purén med bakplåtspapperet kvar kallna på bakgaller. Klipp ut ca 1 1/2 cm breda remmar på längden. Dra loss papperet och rulla samman remmarna. Förvara i burk med lock.
Köp gärna hem dubbla ingredienserna så du kan göra en plåt till, för de tar slut direkt… Gott som godis eller att dekorera glass eller tårtor med.