Du behöver
- 1 st kyckling skrov, vingar och ben av 1 kyckling eller ryggen från 2 kycklingar
- 3 l vatten
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 1 st palsternacka
- 1 st morot
- 2 st stjälkar selleri
- 1 st kvist persilja
- 2 tsk salt
- 1 tsk vitpepparkorn
Gör så här
1
Skölj benen och lägg dem i en stor gryta. Häll på vattnet och koka upp. Skumma väl.
2
Skala löken och skölj purjolöken väl. Skala palsternacka och morot. Skär lök, purjolök, palsternacka, morot och selleri i grova bitar och lägg ner i grytan tillsammans med persilja, salt och peppar. Koka upp och småkoka under lock i 2 timmar. Skumma om det behövs.
3
Sila buljongen och koka upp den igen. Koka ihop den i 3 minuter. Låt den kallna om den ska sparas.
Mängden blir till knappt 2 liter fond.