6–8 portioner:
Du behöver
- 2 hela kycklingar (alt. 1 kg kycklingfilé)
- 4 msk smör 2+2
- 1 purjolök
- 200 g champinjoner
- 200 g chorizokorv
- 10 soltorkade tomater i olja
- 2 dl vispgrädde
- 4 dl kycklingbuljong, egen eller av tärning
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk soja
- 2 msk maizena redning
- salt
Servera med:
ris
haricots verts
Gör så här
Stycka kycklingarna så här, böj ut låren och skär bort dem vid leden. Dela dem i lårbit och ben. Skär bort vingarna vid leden. Tryck kniven genom bröstbenet och skär ut bröstbitarna. Dela dem på mitten. Resten av skrovet är perfekt att koka buljong på.
Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och bryn dem i smör i stekpanna i omgångar tills de fått fin färg. Lägg över i en stor gryta.
Ansa, skölj och skär purjolöken i 1-cm bitar. Ansa champinjonerna och skiva korven i 1-cm bitar. Fräs purjolök, champinjoner och korv i smör i stekpanna. Lägg över i grytan.
Häll i soltorkade tomater och tillsätt grädde, buljong, tomatpuré och soja. Koka grytan under lock i 30 minuter.
Red av och koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan och servera med ris och haricots verts.