Kycklinggryta med soltorkad tomat

Krämig kycklinggryta med champinjoner, chorizo och soltorkade tomater. Servera med ris och haricots verts.

6–8 portioner:

Du behöver

  • 2 hela kycklingar (alt. 1 kg kycklingfilé)
  • 4 msk smör 2+2
  • 1 purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 200 g chorizokorv
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl kycklingbuljong, egen eller av tärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • 2 msk maizena redning
  • salt

Servera med:

ris
haricots verts

Gör så här

1

Stycka kycklingarna så här, böj ut låren och skär bort dem vid leden. Dela dem i lårbit och ben. Skär bort vingarna vid leden. Tryck kniven genom bröstbenet och skär ut bröstbitarna. Dela dem på mitten. Resten av skrovet är perfekt att koka buljong på.

2

Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och bryn dem i smör i stekpanna i omgångar tills de fått fin färg. Lägg över i en stor gryta.

3

Ansa, skölj och skär purjolöken i 1-cm bitar. Ansa champinjonerna och skiva korven i 1-cm bitar. Fräs purjolök, champinjoner och korv i smör i stekpanna. Lägg över i grytan.

4

Häll i soltorkade tomater och tillsätt grädde, buljong, tomatpuré och soja. Koka grytan under lock i 30 minuter.

5

Red av och koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan och servera med ris och haricots verts.

Scroll to Top