Du behöver
- 100 g trattkantareller
- 2 msk olivolja
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 dl avorioris
- 1.5 dl vitt vin
- 10 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 200 g kantareller
- 1 msk smör
- 1.5 dl riven parmesanost
- salt och peppar
Garnera med:
basilika
Servera med:
tomater
surdegsbröd valfritt bröd
Gör så här
Ansa och hacka trattkantarellerna och fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till.
Tillsätt vinet och låt det koka in.
Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Späd riset med den varma buljongen lite i taget och rör ofta. Låt riset koka i ca 30 minuter totalt.
Ansa kantarellerna och stek dem i en stekpanna med smör. Rör ner dem i riset tillsammans med parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med bröd och tomater.