Risotto med kantareller och trattkantareller

Du behöver 100 g trattkantareller 2 msk olivolja 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 4 dl avorioris 1.5 dl vitt vin 10 dl vatten...

Du behöver

  • 100 g trattkantareller
  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 dl avorioris
  • 1.5 dl vitt vin
  • 10 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • salt och peppar

Garnera med:

basilika

Servera med:

tomater
surdegsbröd valfritt bröd

Gör så här

1

Ansa och hacka trattkantarellerna och fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till.

2

Tillsätt vinet och låt det koka in.

3

Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Späd riset med den varma buljongen lite i taget och rör ofta. Låt riset koka i ca 30 minuter totalt.

4

Ansa kantarellerna och stek dem i en stekpanna med smör. Rör ner dem i riset tillsammans med parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med bröd och tomater.

Scroll to Top