12 stycken
Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.25 dl filmjölk
- 1 äpple
- 0.75 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker
- 1 msk kanel
- 25 g smör
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med filmjölken.
2
Fyll muffinsformar till hälften med smeten. Kärna ur och klyfta äpplet och stick ner klyftor i smeten.
3
Blanda mjöl, socker och kanel och strö över. Hyvla en tunn skiva kylskåpskallt smör med osthyvel och lägg ovanpå varje muffins. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.