4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk honung
- 1 msk dragon
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk maizena redning
Rostade rotfrukter:
500 g sötpotatis
300 g palsternacka
600 g potatis
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt och peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rostade rotfrukter: Skala sötpotatis, palsternacka, potatis och lök och skär allt i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 35 minuter.
2
Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.
3
Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft, och koka i 15 minuter. Red av och smaka av med ev mer kryddor. Servera grytan med de rostade rotfrukterna.