Blåbärskaka

Du behöver 250 g smör 6 st ägg 6 dl rörsocker 4 dl crème fraîche 8 dl vetemjöl 1.5 msk bakpulver 2 msk vaniljsocker 4...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 6 st ägg
  • 6 dl rörsocker
  • 4 dl crème fraîche
  • 8 dl vetemjöl
  • 1.5 msk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 dl blåbär

Garnera med:

Vispad grädde
blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör i crème fraiche. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

2

Bred ut hälften av smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över hälften av blåbären och bred på resten av smeten. Strö över resten av blåbären. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med vispad grädde och blåbär.

Scroll to Top