Kycklingsoppa med ris

Matig och välsmakande kycklingsoppa värmer gott i höstkylan. Soppan får smak av tomat och basilika. Servera gärna med en bit bröd.

4 portioner

Du behöver

  • 1 ½ dl långkornigt ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 400 g kycklingfilé
  • olivolja
  • 4 tomater
  • 100 g sockerärter
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad basilika

Gör så här

1

Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter.

2

Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja.

3

Tärna tomaterna. Ansa sockerärterna och dela dem eventuellt. Tillsätt kyckling, tomater och sockerärter till grytan och koka i 5 minuter.

4

Blanda crème fraiche och mjöl och rör ner i soppan. Koka upp. Smaka av med salt, peppar och basilika.

Scroll to Top