4 portioner
Du behöver
- 1 ½ dl långkornigt ris
- 1 msk olivolja
- 1 l vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 400 g kycklingfilé
- olivolja
- 4 tomater
- 100 g sockerärter
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 3 msk hackad basilika
Gör så här
1
Fräs riset i en gryta med olja. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka under lock, 15 minuter.
2
Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med olja.
3
Tärna tomaterna. Ansa sockerärterna och dela dem eventuellt. Tillsätt kyckling, tomater och sockerärter till grytan och koka i 5 minuter.
4
Blanda crème fraiche och mjöl och rör ner i soppan. Koka upp. Smaka av med salt, peppar och basilika.