Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 300 g köttfärs
- 1 st påse tacokrydda 28 gram
- 2 msk smör
- 1 burk passerade tomater 500 g
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st röd paprika
- 1 dl majskorn
- 1 burk stora vita bönor 230 g
- salt och peppar
Servera med:
crème fraîche
tortillachips
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Lägg i lök och vitlök och fräs lite till.
2
Tillsätt tacopulver, passerade tomater, vatten och buljongtärning, och koka i 15 minuter.
3
Kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt till grytan tillsammans med majs och bönor. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche och tortillachips.