Du behöver
- 175 g nutella
- 200 g hasselnötskärnor
- 100 g våffelstrutar spröda
- 250 g ljus choklad
Gör så här
Lägg nutella i en plastskål och ställ i frysen i ett par timmar.
Rosta nötterna i en torr stekpanna i 5–8 minuter och gnugga av skalen i en ren handduk. Ta bort 24 och hacka resten av nötterna.
Lägg strutarna i en plastpåse och krossa dem med en kavel.
Forma en tesked nutella till en kula runt en nöt med hjälp av två teskedar. Rulla kulan i krossad våffla. Lägg kulorna på ett fat med bakplåtspapper.
Ställ in dem i frysen i 30 minuter. Ta ut och forma dem till kulor igen och de trillat isär. Frys in i 1 timme.
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Doppa kulorna en och en i choklad och rulla dem sedan i nöthack. Låt stelna på bakplåtspapper.