Nötkulor med choklad

Du behöver 175 g nutella 200 g hasselnötskärnor 100 g våffelstrutar spröda 250 g ljus choklad Gör så här 1 Lägg nutella i en plastskål...

Du behöver

  • 175 g nutella
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 100 g våffelstrutar spröda
  • 250 g ljus choklad

Gör så här

1

Lägg nutella i en plastskål och ställ i frysen i ett par timmar.

2

Rosta nötterna i en torr stekpanna i 5–8 minuter och gnugga av skalen i en ren handduk. Ta bort 24 och hacka resten av nötterna.

3

Lägg strutarna i en plastpåse och krossa dem med en kavel.

4

Forma en tesked nutella till en kula runt en nöt med hjälp av två teskedar. Rulla kulan i krossad våffla. Lägg kulorna på ett fat med bakplåtspapper.

5

Ställ in dem i frysen i 30 minuter. Ta ut och forma dem till kulor igen och de trillat isär. Frys in i 1 timme.

6

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Doppa kulorna en och en i choklad och rulla dem sedan i nöthack. Låt stelna på bakplåtspapper.

Scroll to Top