Du behöver
- 125 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl rismjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
Nutellafrosting:
150 g smör
3 dl florsocker
200 g färskost
100 g nutella nöt- och chokladkräm
Garnera med:
kokoschips
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda vaniljsocker, rismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt smör- och chokladblandningen.
Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Strö kokosflingor på kanterna. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Låt kallna.
Nutellafrosting: Vispa rumsvarmt smör och florsocker poröst. Vispa i färskost och Nutella till en fluffig glasyr. Bred eller spritsa den på kakan och garnera med kokoschips. Servera resten av frostingen bredvid kakan.