Du behöver
- 175 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 st apelsin Rivet skal (ca 1 msk) + 1/2 dl pressad apelsinsaft
Glasyr:
5 dl florsocker
2 msk vatten Cirka
Garnera med:
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner apelsinskal och apelsinsaft.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Låt stelna. Skär kakan i rutor och garnera med apelsinskal.