Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 0.5 dl socker
- 150 g smör
- 1 st äggula
Maräng:
2 st äggvitor
1.5 dl socker
Garnera med:
ljus choklad
Ugn: 175º
Gör så här
Blanda mjöl, kakao, socker och kallt smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens långsida, 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna med handen.
Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred marängen på längderna.
Grädda i 15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt kallna.
Garnering: Smält chokladen och ringla över kakorna. Låt stelna.