Chokladmarängsnitt

Du behöver 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 0.5 dl socker 150 g smör 1 st äggula Maräng: 2 st äggvitor 1.5 dl socker Garnera...

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 0.5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 st äggula

Maräng:

2 st äggvitor
1.5 dl socker

Garnera med:

ljus choklad

Ugn: 175º

Gör så här

1

Blanda mjöl, kakao, socker och kallt smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens långsida, 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna med handen.

3

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred marängen på längderna.

4

Grädda i 15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt kallna.

5

Garnering: Smält chokladen och ringla över kakorna. Låt stelna.

Scroll to Top