Du behöver
- 5.5 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1.5 msk ljus sirap
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bikarbonat
- 0.5 msk vatten
- 200 g smör
Ugn: 175º
0,5 tsk kardemumma Malen
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, sirap, kanel och kardemumma. Lös upp bikarbonaten i vattnet och tillsätt det tillsammans med kallt smör till mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och skär dem i bitar som är 8 cm långa.
3
Böj bitarna till hästskor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med gaffel. Grädda i 10 minuter.
Tips! Gör en grop i mjölet med matskedsmåttet och mät upp sirapen genom att hälla den i gropen.