Minisockerkakor

Du behöver 100 g smör 3 st ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 1 dl...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl mjölk
  • 6 st dadlar Hackade

Ugn: 175º

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och sikta ner i smeten. Tillsätt smör och mjölk och vänd ihop till en smet.

2

Smörj formarna väl och fördela smeten i formarna. Strö över hackade dadlar. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är klara, 15–20 minuter. Låt svalna i 10 minuter i formarna innan de stjälps upp.


Kommentar:
Tips! Vi bakade i små silikonformar som rymmer ca 1 dl smet.

Scroll to Top