Mintbiskvier

Du behöver 400 g mandelmassa 2 st äggvitor 200 g mörk choklad Fyllning: 150 g smör 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 st äggulor...

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 2 st äggvitor
  • 200 g mörk choklad

Fyllning:

150 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Garnera med:

krossade polkagrisar Eller polkagrisspiraler
1 tsk pepparmintarom

Ugn: 175º

Gör så här

1

Riv mandelmassan och rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.

2

Klicka eller spritsa ut rundlar som är ca 4 cm i diameter på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker, äggulor och pepparmintsarom. Bred fyllningen toppigt på kakornas undersida och låt stelna i frysen, 30 minuter.

4

Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen i chokladen. Strö över krossade polkagrisar eller spiraler och låt stelna.

Scroll to Top