Du behöver
- 400 g mandelmassa
- 2 st äggvitor
- 200 g mörk choklad
Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
Garnera med:
krossade polkagrisar Eller polkagrisspiraler
1 tsk pepparmintarom
Ugn: 175º
Gör så här
Riv mandelmassan och rör den smidig med nästan all äggvita. Det är inte säkert att all äggvita behövs, smeten får inte bli för lös.
Klicka eller spritsa ut rundlar som är ca 4 cm i diameter på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker, äggulor och pepparmintsarom. Bred fyllningen toppigt på kakornas undersida och låt stelna i frysen, 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa toppen i chokladen. Strö över krossade polkagrisar eller spiraler och låt stelna.