Lingongrottor

Du behöver 200 g smör 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver 4.5 dl vetemjöl Fyllning: 0.5 dl lingonsylt Glasyr:...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl

Fyllning:

0.5 dl lingonsylt

Glasyr:

2 dl florsocker
2 tsk vatten

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör och socker poröst i en skål, gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, kanel, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg.

2

Rulla ut degen och skär i 20 bitar. Lägg dem i små pappersformar. Tryck en fördjupning i varje och lägg i lingon- sylt. Grädda i 20 minu- ter. Låt svalna.

3

Glasyr: Rör ihop flor- socker och vatten och glasera kakorna.

Scroll to Top