Gratinerat potatismos

Du behöver 2 kg potatis 3,5 dl mjölk 1 dl vispgrädde 2 msk smör salt och peppar 150 g riven Västerbottensost 4 st äggulor Ugn:...

Du behöver

  • 2 kg potatis
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 4 st äggulor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och dela potatisen i bitar. Koka den mjuk och häll av vattnet. Ånga den torr och pressa den genom en purépress.

2

Tillsätt mjölk, börja med den mindre mängden, grädde, smör, salt och peppar och vispa till ett fluffigt mos med elvisp. Rör i hälften av osten och äggulor.

3

Klicka moset i en smord stor form eller portionsformar. Strö över resten av osten och gratinera i ca 10 minuter tills moset börjar få färg.

Scroll to Top